tag:blogger.com,1999:blog-12202636.post112692272126472117..comments2024-01-22T11:28:40.138+03:00Comments on Yemek ve Biz: KIYGASA ve Pekmezli Un HelvasiFigen Karavashttp://www.blogger.com/profile/05088758190216749481noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1127052306303020652005-09-18T17:05:00.000+03:002005-09-18T17:05:00.000+03:00Zeynep benim de anneannem tatar ama, ben mutfak is...Zeynep benim de anneannem tatar ama, ben mutfak isleriyle ilgilenmeye basladigimda artik yemek yapamayacak kadar yasliydi. Ben ancak cok bilinen cig borek, kobete, cantik gibi tariflere asinayim. Digerlerini de sayenizde ogreniyoruz. Tesekkurler :)zinnurhttps://www.blogger.com/profile/08879154387759665659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1127008642400278422005-09-18T04:57:00.000+03:002005-09-18T04:57:00.000+03:00Mine'cim, bende ozellikle kandilden birgun onceden...Mine'cim, bende ozellikle kandilden birgun onceden koydum bloga hazirlayip, cunku kandil gunu biz hanimlar araniyoruz ne yapsak acaba diye, boylelikle bir nebze fayda saglariz diye dusundum :))<BR/><BR/>Sevgili Zinnur, Tatar yemek geleneklerinde meshur cok Kiygasa, icinde olmayinca inan bazi kulturlerin yemeklerini lezzetlerini ogrenmek zor oluyor benim icinde, dene eminim seveceksin sende, <BR/>seninde tekrar kandilin mubarek olsun, <BR/>tesekkur ederim, <BR/><BR/>ZeynepZeYNePhttps://www.blogger.com/profile/13752093153228500511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1126994581808970732005-09-18T01:03:00.000+03:002005-09-18T01:03:00.000+03:00Sevgili Zeynep&Figen, sizlerin de Berat kandiliniz...Sevgili Zeynep&Figen, sizlerin de Berat kandiliniz mubarek olsun. Bu tariflerin ikisi de cok guzel. Kiygasa'yi hic bilmiyordum, sayenizde ogrenmis oldum, tesekkurler..zinnurhttps://www.blogger.com/profile/08879154387759665659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1126972373185193062005-09-17T18:52:00.000+03:002005-09-17T18:52:00.000+03:00Zeynep, evet teyzem yapardi un helvasini da agirla...Zeynep, evet teyzem yapardi un helvasini da agirlasinca elimizden alirdi cevirme isini; biz beceremiyoruz diye ;) Bir de kasik yerine oklava ile cevirirdi, daha kolay olsun diye. Giritli isi yaprdi gerci o; pekmezli degil. Deneyecegim :)fethiyehttps://www.blogger.com/profile/03986653087719504139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1126962133472735292005-09-17T16:02:00.000+03:002005-09-17T16:02:00.000+03:00Sevgili Fethiye helvayi denemeni oneririm, genelde...Sevgili Fethiye <BR/>helvayi denemeni oneririm, genelde anadoluda hep pekmezli yaparlar, un helvasi biraz digerlerine gore daha zor, surekli basinda durmak ve karistirmak gerekiyor, kolay gelsin denersen. <BR/><BR/>Tuhfecim<BR/>Kiygasa belirttigim gibi Kirim Tatarlarinin arife ve kandil gunu yaptiklari, komsulari ile birlikte oturup yedikleri bir hamur isi,helvayi tahinsiz yapabilirsin, ama tahin bu helvaya bir yogunluk ve lezzet katiyor,<BR/>sevgilerimle,ZeYNePhttps://www.blogger.com/profile/13752093153228500511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1126953432496142332005-09-17T13:37:00.000+03:002005-09-17T13:37:00.000+03:00Sevgili Zeynep abla, kıygasayı hiç duymadım, hayre...Sevgili Zeynep abla, kıygasayı hiç duymadım, hayret di mi! ama benim canım da helva istedi, tahinsiz yapsak olur mu! Ellerine sağlık, literatürüme kıygasayı da kattığın için teşekkürler. Zıpzıpa öpücükler.<BR/><BR/>Kandilimiz kutlu olsun.Tuhfehttps://www.blogger.com/profile/14609667659135321270noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1126928820473558142005-09-17T06:47:00.000+03:002005-09-17T06:47:00.000+03:00Helva istiyor benim de canim. Tijen pekmezle yapma...Helva istiyor benim de canim. Tijen pekmezle yapmayi yazdi yazali dneyecegim diyordum, tamamdir. ;) Cok sagol Zeynep.<BR/><BR/>Ayrica Kiygasa da enteresanmis. Hic duymamistim. Ellerine saglik.fethiyehttps://www.blogger.com/profile/03986653087719504139noreply@blogger.com